Avança la consolidació de l'Estany de Gallecs amb el projecte per portar-hi l'aigua potable

Dimecres, 14 de març de 2018 a les 15:00

L'Ajuntament n'ha aprovat el projecte executiu, que té un pressupost proper als 300.000 euros, dels quals l'ACA en sufragarà una part.

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha aprovat el projecte executiu per tal de portar l'aigua potable a la urbanització de l'Estany de Gallecs. El pla, redactat per la Diputació de Barcelona, preveu construir-hi una canonada de 2,5 quilòmetres, que creua els termes municipals de Lliçà d'Amunt i de Palau solità i Plegamans, per abastar els habitatges del sector. L'actuació està pressupostada en 296.000 euros, dels quals l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) en sufragarà 160.000. La resta l'aportaran les persones propietàries de la seixantena de finques de la urbanització. L'Ajuntament avançarà els diners i s'encarregarà de la direcció de les obres. Una delegació municipal s'ha entrevistat aquest dimecres, 14 de març, amb l'AV per presentar-li el projecte executiu.

"L'aigua és un servei bàsic que s'ha de garantir i amb qualitat", ha explicat el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez. A hores d'ara, el veïnat de l'Estany de Gallecs obté aquest subministrament mitjançant un pou, que requereix controls i manteniments, a càrrec dels veïns. L'arribada de l'aigua al sector és un dels primers projectes que veurà la llum en el procés per aconseguir la seva legalització, que ja s'ha posat en marxa. L'estiu passat, el consistori va presentar una proposta per urbanitzar l'espai que va rebre el vistiplau de la majoria de propietaris. "Fruit de la bona col·laboració amb l'AV del sector, i dels propietaris, que són conscients que han d'assumir aquests costos, estem avançant satisfactòriament en la urbanització i reparcel·lació de la zona", ha indicat el regidor.

La regularització del sector s'emmarca en la voluntat del govern municipal de legalitzar totes les urbanitzacions del municipi que avui dia presenten dèficits urbanístics, com Can Pomada, la Zona 21, Reixac o Vallençana baixa. L'Estany de Gallecs és una urbanització d'11,8 hectàrees que pertany a Montcada i Reixac des de l’època medieval. L'espai està envoltat del parc agrícola i natural de Gallecs, de 755 hectàrees, repartides entre els municipis de Mollet del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans, Lliçà de Vall i Parets del Vallès.

Darrera actualització: 14.03.2018 | 15:50